Homepage / Cazuistica / Sistemul de bracket Damon

Sistemul de bracket Damon


//clinicaunu.ro/wp-content/uploads/2017/06/Picture2-e1498078486685.jpg

Damon

Sistemul Damon oferă un sitem mecanic unic–  care permite forțelor mici să lucreze în armonie cu musculatura feței limbii.

Sistemul Damon  introduce noi perspective în tratamentul ortodontic cu bracket.Parerea nostră este că acest sistem este cea mai mare inovatie din ortodonția fixă din ultimii ani, inovație care constă într-un sistem de forțe echilibrat, mult diminuate ca valoare față de sistemele clasice. Forța generată pentru deplasarea dinților este blândă, continuă, având valori apropiate de cele ale forțelor muscularii obrajilor și buzelor.

Forțele mici au mari avantaje față de forțele mari ale sistemele clasice, ele scad discomfortul pacientului pe durata tratamentului(sensibilitatea sau chiar senzația dureroasă de la nivelul dinților este mult mai mică, aparatul în sine este mai simplu, nu mai sunt necesare dispozitive auxiliare gen arcuri pe cerul gurii, disjunctor  capeline, etc.) , durata tratamentului este mai scurtă, numărul de programări necesare activării aparatului dentar este mai mic. Un alt aspect important este că folosind aparatul fix Damon pot fi tratate  cazuri de anomalii dentomaxilare(de tipul inghesuirilor dentare severe) FĂRĂ extracții de dinți permaneți.Evitarea extracțiilor de dinți permanenți este unul din dezideratele ortodonției de zeci de ani și se pare acest lucru este mai aproape ca oricând utilizând sistemele de bracket cu fricțiune redusă.

Prin reducerea semnificativă a fricțiunii se obțin forțe biologice cu rezultate superioare

 

 

 

//clinicaunu.ro/wp-content/uploads/2017/06/Picture1-1.jpg

Caz 1

Pacienta în vârstă de 15 ani a venit prentru corectarea mușcăturii inverse. De cele mai multe ori astfel de cazuri necesită intervenții chirurgicale pentru corectarea poziției maxilarului sau mandibulei, dar uneori este posibilă o camuflare a anomaliei dento-maxilare prin repoziționarea dinților.În acest caz am recomandat tratamentul ortodontic cu aparat fix Damon pentru a deplasa dinții în mod compensator în totală siguranță și ținând cont și de principiile ortodontice general acceptate.La sfârșitul perioadei de tratament îmbunătățirea mușcăturii este evidentă, iar profilul facial este mai echilibrat.

Caz 2

Pacienta s-a prezentat în cabinetul nostru deranjată fiind de aspectul dintilor inghesuiti care îi afectau mult zâmbetul.La o prima consultație am stabilit că era vorba de o înghesuire dentară importantă, caninii neavând loc pe arcada. Am hotărât să aplicăm un aparat de tip Damon, prin care să se rezolve înghesuirea dentară și conservarea spațiului pentru implante la nivelul celor doi molari inferiori.Tratamentul a durat aproximativ 2 ani.