Clinica Unu a fost înființată în anul 2007 de catre Dr. Mircea Georgescu și Dr. Alexandra Georgescu din dorința furnizării unor servicii de medicină stomatologică de calitate atât pentru copiii cât și pentru adulții cu probleme ortodontice si alte probleme stomatologice.

Clinica s-a dezvoltat organic si, pas cu pas, s-au realizat investitii in infrastructura tehnologica, softuri, materie prima, know-how.

In prezent, Clinica UNU are o infrastructura tehnologica ce include scanner digital, cea mai noua tehnologie pentru realizarea tratamentului estetic de albire dentara, aparat de radiologie retroalveolară cu senzor de imagine( imaginile sunt digitale), aparat de radiologie panoramică si cefalometrie Soredex, motor de endodontie VDW Gold si nu numai. Consultati AICI pagina de tehnologie dentara.
Softurile digitale permite ca expertii Clinicii UNU sa stocheze si sa  accceseze instant istoricul medical al pacientului, astfel incat sa poata coordona tratamente performante.

Activitatea curentă a clinicii constă în oferirea următoarelor tipuri de servicii:

  •  Ortodonție: constând în consultație, elaborarea planului de tratament, aplicarea unor aparate de tipul- aparate fixe cu brackets metalici/ ceramici, aparat ortodontic mobil (TRAINER), efectuarea controalelor periodice, cimentarea brackets dezlipiți, schimbarea arcului  pentru aparatul fix, aplicarea aparatului de contenție la finalul tratamentului ortodontic.
  • Odontoterapie: Tratează binecunoscutele carii, rezultatul fiind refacerea dintelui printr-o obturație(plombă).Tratamentul cariilor poate fi simplu în cazul cariilor incipiente și din ce în ce mai complicat cu cât caria este mai profundă și mai întinsă în suprafața.Cu alte cuvinte cu cât o carie e depistată mai repede, cu atât e mai simplu de tratat cu costuri și efort mai mic. Un rol important prevenirea cariilor îl are și controlul periodic la dentist.
  •   Endodonție: Intervine atunci când este afectată pulpa dintelui(vasele sanguine și nervii din interiorul dintelui).De cele mai multe ori simptomul este DUREREA, care poate fi declanșată de diferiți factori (apă rece, dulciuri), iar în situațiile mai grave apare spontan durerea având grade diferite de intensitate de la ușoară și câteva secunde ca durată la intensă și continuă pe care nici antialgicele nu o mai pot opri.Netratratarea duce la complicații prin propagarea infecției în osul din jurul dintelui.
  • Pedodonție/Stomatologie pediatrică: Este stomatologia pentru copii.Deși de multe ori se minimalizează importanța dinților de lapte, aceștia au un rol foarte important în dezvoltarea corectă ulterioară a dinților permanenți.Rolul dinților de lapte se încheie doar odată cu erupția dinților permanenți(în jurul vârstei de 12 ani), de aceea prevenirea și tratamenul cariilor și al complicațiilor acestora trebuie abordate cu responsabilitate.
  •  Chirurgie stomatologică: anestezie, extracție, premolarizare, gingivectomie, decapusonare, incizii și drenaje, descoperire dinte inclus, implanturi dentare, adiție de os, sinus lifting.
  • Protetica dentară: înseamnă refacerea dinților prin lucrări fixe: fațete, coroane și punți dentare, precum și prin lucrări mobile sau mobilizabile: proteze totale sau parțiale, proteze scheletate cu sisteme speciale, proteze pe implanturi.
  • Profilaxie și cosmetică dentară: Înseamnă prevenirea afecțiunilor dentare de orice fel. Este poate mijlocul de tratament cel mai important, care poate fi efectuat chiar de către pacient acasă.Prevenirea afecțiunilor dentare se poate face pe de o parte prin menținerea unei igiene bucale corecte, folosind mijloace clasice, periuța și pasta de dinți, dar și periuța electrică, periuța interdentară, dușul bucal, ață dentară. Profilaxia constă în curățarea profesională (detartraj, Air Flow, periaj, fluorizare). Cosmetica dentară în cabinet: albirea dentară cu lampă Zoom, aplicare bijuterii dentare.

ZOOM 2 Advanced Power este cel mai avansat sistem de albire disponibil la ora actuală și este produs de Discus Dental (USA) , liderul mondial în albirile dentare de peste 17 ani.

Tratamentul ZOOM este indicat și supervizat de un medic specialist și reduce la minim stresul și riscurile la care sunt supuși dinții oferind rezultate reale imediate.

Albirea necesită realizarea în prealabil a unui detartraj și periaj profesional, pentru curățarea și pregătirea dinților. Procedeul presupune aplicarea pe dinți a unui gel special de albire(peroxide de hidrogen) care începe să acționeze sub lumina lămpii cu plasmă ZOOM, eliberând oxigen, care curăță smalțul dinților din interior.

Durata necesară albirii este de aproximativ 45 de minute și ulterior pacientul va avea o ușoară sensibilitate la nivelul danturii timp de 24 de ore. Nivelul de sensibilitate crește în cazul dinților cu plombe neetanse sau fisuri în smalț. Beneficiați de detartraj, periaj profesional GRATUIT înainte de albire.

După albire primiți GRATUIT substanțe de protecție care se aplică pe dinți pentru a reduce sensibilitatea și ai proteja de colorantii alimentari.

 Avantaje

1.Procedura facilă;

2.Acțiune rapidă cu rezultate în numai 45 minute

3.Scăderea sensibilității dinților cu 67% în comparație cu alte tratamente de albire.

 Pacienții ideali

Sănătoși , fără tartru / carii

Cei care prezintă pete galbene datorate îmbătrânirii , fumatului , cafelei și vinului vor obține rezultate foarte bune în urmă procesului de albire

Cei care prezintă pete gri de la tratamentul cu Tetraciclină sau alte medicamente vor avea rezultate mai slabe .Pot să-și facă fațete dentare!

Este recomandat ca înainte de albire , pacientul să facă un detartraj și periaj professional.

Ca orice produs de albit, Zoom 2 nu va deschide la culoare materiale precum : porțelan, compozit; dar poate decolora lucrările acrilice.

Sistemul nu este recomandat femeilor însărcinate / celor care alăptează, sau pacienților cu reflex de vomă sau anxietate.

Cu ajutorul sistemul Zoom 2 se pot obține până la 8 nuanțe de albire ale dinților.

După albirea dinților este contraindicat pentru minim 48 ore să fumați, să beți băuturi colorate (Cola,etc), cafea, vin roșu.

Coroane integral ceamice

Sunt coroane dentare caracterizate prin absența capei metalice interioare care se întâlnește la coranele clasice. Avantaj este estetica deosebită, atunci când sunt executate corect sunt foarte greu de deosebit de dinții naturali.

  • Radiologie: Investigația radiologică este importantă în cadrul tratamentului stomatologic. Se tot vorbește în ultima vreme despre”revolutia digitală”. În imagistica medicală digitalizarea și prelucrarea imaginii pe calculator este un standard de multă vreme. Avantajele sunt multiple , de la o doză de radiații mică incasată de pacient pană la imaginea de foarte bună calitate și care poate fi și mai mult ibunătătită prin prelucarea digitală. Investigația radiologică este importantă în cadrul tratamentului stomatologic. Se tot vorbește în ultima vreme despre”revolutia digitală”. În imagistica medicală digitalizarea și prelucrarea imaginii pe calculator este un standard de multă vreme. Avantajele sunt multiple , de la o doză de radiații mică incasată de pacient pană la imaginea de foarte bună calitate și care poate fi și mai mult imbunătătită prin prelucarea digitală. În clinica noastră se pot face radiografii panoramice, teleradiografii, radiografii retroalveolare.