6 situatii in care este foarte bine sa porti aparat dentar

Revolutia internetului ne pune usor in fata ochilor, in fiecare zi, imagini cu zambete perfecte, dinti albi si perfect aliniati si astfel, vorbim despre un zambet ideal care este absolut fara niciun defect.

Insa, este posibil acest lucru?


Cu siguranta, stomatologia a evoluat extraordinar de mult atat din punct de vedere al materiei prime, tehnologiei, cat si al manoperelor. Si astfel, putem promite ca exista solutie pentru orice problema, daca se respecta planul de tratament si indicatiile stomatologului. Insa, pana a vorbi despre zambete frumoase este important sa stabilim ca prioritara este, de fapt, sanatatea dintilor. Un tratament care imbina cele doua categorii este tratamentul cu aparat dentar.


Clinica Unu Dr Mircea Georgescu

Recomandat copiilor inca de la varste fragede de 4 sau 5 ani, si, bineinteles, adultilor la orice varsta aparatul dentar se recomanda cu precadere in anumire situatii.

Dr. Mircea Georgescu, medic specialist ortodont Clinica UNU, cu o experienta de aproape 13 ani, recomanda purtarea aparatului dentar:

  1. Cand exista o anomalie de dezvoltare a oaselor maxilare care poate fi de natura genetica, mostenita de la parinti, de exemplu inghesuirea dentara, data de discrepanta intre dimensiunea maxilarelor si dimensiunea dintilor.

  2. Obiceiurile vicioase- suptul degetului pe o perioada dincolo de ceea ce este considerat normal, dupa 1,5 -2 ani care pot produce modificari in echilibrul musculaturii faciale si care la randul ei influenteaza dezvoltarea oaselor maxilare si implicit pozitia dintilor.

  3. Pierderea precoca din cauza cariei dentare a dintilor temporari care poate duce la tulburari in eruptia dintilor permanenti

  4. O muscatura foarte adanca in care dintii superiori ii acopera pe cei inferiori, cateodata aproape in totalitate

  5. La adulti- extractiile dintilor permanenti ramase neprotezate ( nu se inlocuieste dintele respectiv pe o perioada lunga de timp) pot duce la migrarea dintilor vecini, respectiv aparitia bresei edentate. De exemplu, migrarea dintilor vecini poate sa duca la niste contacte anormale intre dinti cu aparitia retractiilor sau pierderea smaltului dintilor, uzura prematura a dintilor cu aparitia unor probleme in articulatia temporo-mandibulara cu dureri la miscarile de inchidere si deschidere a gurii si atunci ortodontia e solutia pentru rearanjarea danturii si restabilirea echilibrului initial.

  6. Inghesuirile dentare favorizeaza la randul lor aparitia cariei dentare. Din cauza inghesuirilor dentare, igiena  se face mult mai dificil si apar cariile dentare, de asemenea sunt  favorizate si retractiile gingivale. Trebuie tinut cont si de boala parodontala. Aparitia parodontozei si evolutia acestei boli provoaca ulterior pierderea dintilor. Ortodontia rezolva inghesuirea dentara si elimina riscurile legate de inghesuire.

✔️Clinica Unu ofera servicii complete de stomatologie: ortodontie adulti si copii, implantologie, parodontologie, odontoterapie, chirurgie orala, estetica dentara, radiologie dentara.
www.clinicaunu.ro
✔️Pentru programari ne puteti contacta:
Strada de Mijloc nr. 1
Tel: (+4) 0268 418 969
Mobil: (+4) 0728 129 264

admin

Leave your thought here

Your email address will not be published.