Despre aparatul dentar – Clinica Unu Brașov 2023

Durata purtării unui aparat dentar poate varia în funcție de nevoile individuale ale pacientului și de complexitatea tratamentului ortodontic. În general, durata medie a purtării unui aparat dentar poate fi între 1 și 3 ani.

Cu toate acestea, este important să înțelegem că fiecare caz ortodontic este unic, iar durata exactă a tratamentului va fi determinată de către ortodont în urma evaluării inițiale. Următorii factori pot influența durata tratamentului:

  1. Complexitatea cazului: Dacă există probleme ortodontice mai severe, cum ar fi înțepeniri osoase, spații mari între dinți sau probleme de aliniere semnificative, tratamentul poate dura mai mult.
  2. Vârsta pacientului: Durata tratamentului poate varia în funcție de vârsta pacientului. În general, tratamentul poate fi mai rapid în cazul copiilor și adolescenților, deoarece oasele și țesuturile lor sunt încă în curs de dezvoltare.
  3. Cooperarea pacientului: Respectarea indicațiilor ortodontului și menținerea unei igiene orale adecvate, precum și programarea regulată a vizitelor de ajustare, pot influența durata tratamentului.
  4. Tipul de aparat dentar: Durata tratamentului poate varia în funcție de tipul de aparat dentar utilizat. Există diferite tipuri de aparate dentare, cum ar fi aparatele metalice tradiționale, aparatele ceramice sau aparatele invizibile, cum ar fi aparatele Invisalign. Fiecare tip de aparat dentar poate avea o influență asupra duratei tratamentului.

Este important să aveți în vedere că durata estimată a tratamentului poate fi ajustată pe parcursul procesului, pe măsură ce ortodontul monitorizează progresul și efectuează ajustări periodice ale aparatului dentar.

Recomandarea mea este să consultați un ortodont pentru evaluare și să discutați cu el despre așteptările și durata estimată a tratamentului în cazul dumneavoastră specific.

aparat dentar clinica unu

Ia legătura cu noi!

Suntem gata să răspundem întrebărilor tale. Sună-ne, scrie un email sau lasa-ne numărul tău de telefon și te vom suna noi!


    Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și pentru a ne ajuta să ne optimizăm constant conținutul și performanța.
    Acceptă