După îndepărtarea aparatului dentar începe o nouă etapă esențială

După îndepărtarea aparatului dentar începe o nouă etapă esențială,După această perioada, dacă rezultatul este stabil, controlul se poate face odată pe an, însă nu trebuie să neglijați vizitele pentru igienizare.

Dacă credeai că după îndepărtarea aparatului dentar vizitele la dentist s-au terminat, Dr. Claudia Grancea – Medic specialist ortodonție și ortopedie dento-facială îți face cunoscută următoarea etapă:

La finalul tratamentului ortodontic intervine o nouă etapă, adică #contenția și se referă la toate mijloacele pe care le folosim pentru prevenirea recidivei și menținerea rezultatelor obținute cu ajutorul aparatului dentar. Ea face parte din tratament și este o etapă obligatorie.

Contenția, fie că este fixă sau mobilă, este necesar să fie purtată cel puțin atâta timp cât a fost purtat și aparatul dentar.

Este necesar control periodic la fiecare 6 luni, sesiune în care se evaluează starea dinților, alinierea lor și felul în care se îmbină cele două arcade.

După această perioada, dacă rezultatul este stabil, controlul se poate face odată pe an, însă nu trebuie să neglijați vizitele pentru igienizarea profesională (2/ an).

Medicul ortodont poate face o igienizare în cadrul consultațiilor post tratament, mai ales în jurul retainerelor, unde de obicei e mai greu pentru pacient să curețe.
Totodată, se verifică stare contenției, dacă pacientul poartă și îngrijește gutieră așa cum i-a fost recomandat și eventualitatea înlocuirii acesteia

Ia legătura cu noi!

Suntem gata să răspundem întrebărilor tale. Sună-ne, scrie un email sau lasa-ne numărul tău de telefon și te vom suna noi!


    Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și pentru a ne ajuta să ne optimizăm constant conținutul și performanța.
    Acceptă