Fațete dentare – Clinica Unu Brașov

Fatetele dentare reprezintă o opțiune populară în domeniul stomatologiei estetice, utilizată pentru a îmbunătăți aspectul și forma dinților. Acestea sunt foarte subțiri și personalizate pentru a se potrivi perfect pe fața frontală a dinților, conferindu-le un aspect mai atrăgător.

Iată câteva aspecte importante despre fatetele dentare:

  1. Materiale utilizate: Fatetele dentare pot fi realizate din diferite materiale, cum ar fi ceramică, porțelan sau rășină compozită. Ceramică și porțelanul sunt opțiuni populare datorită aspectului lor natural și rezistenței la decolorare.
  2. Estetică: Fatetele dentare pot fi utilizate pentru a corecta o serie de imperfecțiuni estetice, cum ar fi dinți decolorați, spații între dinți, dinți ciobiti sau fisurați, dinți asimetrici sau dinți cu forme neregulate. Acestea pot oferi un zâmbet mai uniform, aliniat și mai strălucitor.
  3. Proces de aplicare: Pentru a aplica fatetele dentare, este necesară o pregătire preliminară a dinților, în care se îndepărtează o mică cantitate de smalț pentru a face loc fatetelor. Ulterior, se ia o amprentă a dinților pentru a crea fatetele personalizate în laboratorul dentar. În timpul următoarei vizite, fatetele sunt cimentate permanent pe dinți cu un adeziv special.
  4. Îngrijire și durabilitate: Fatetele dentare necesită o îngrijire adecvată pentru a menține aspectul lor și pentru a preveni apariția problemelor. Este important să se adopte o igienă orală regulată, inclusiv periajul dinților și utilizarea aței dentare. De asemenea, se recomandă evitarea obiceiurilor care pot afecta fatetele, cum ar fi mestecatul unghiilor sau utilizarea dinților pentru a deschide ambalajele.
  5. Reversibilitate: Aplicarea fatetelor dentare implică o pregătire a dinților și îndepărtarea unei cantități mici de smalț. Din acest motiv, este un proces ireversibil, iar dinții vor necesita întotdeauna fatete sau alte restaurări dentare similare pentru a menține aspectul îmbunătățit.

Este important să menționăm că aplicarea fatetelor dentare este un proces personalizat și necesită evaluarea și consultul unui medic dentist pentru a determina dacă această opțiune este potrivită pentru dumneavoastră în funcție de nevoile și condiția dinților.

clincia unu fatete dentare

Ia legătura cu noi!

Suntem gata să răspundem întrebărilor tale. Sună-ne, scrie un email sau lasa-ne numărul tău de telefon și te vom suna noi!


    Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și pentru a ne ajuta să ne optimizăm constant conținutul și performanța.
    Acceptă