Estetică

Fațetele dentare

Pacienții care pot beneficia de fațete dentare
Pacientii eligibili pentru fatetele noprep sunt pacientii care au dinti mici si spatiati. Fatetele prep sunt recomandate pacientilor cu dinti mari, inghesuiti sau care doresc o schimbare majora a culorii dintilor.

Etapele tratamentului stomatologic estetic cu fațete dentare
In multe situatii, pacientii care opteaza pentru acest tip de tratament, de altfel un tratament cosmetic, vin cu anumite cerinte care de cele mai multe ori nu reprezinta  solutia ideala. De aceea inainte de toate, prima etapa o reprezinta consultatia preprotetica, cea mai importanta dintre etapele acestui tratament.

before fatete 1
after fatete 1

A doua etapa a tratamentului este reprezentata de fotografiile diagnostice si radiografiile dentare. In baza fotografiilor diagnostice se poate face o simulare computerizata a viitorului zambet.

Ce trebuie să mai știi despre fațetele dentare
Dintii eligibili pentru fatetarea dentara sunt doar dintii integri, adica cei care nu prezinta leziuni carioase sau obturatii profunde; daca pacientul are obturatii de dimensiune mica sau medie, dintele este slefuit pana la indepartarea in totalitate a acestora.
Fatetele sunt tratamente dentare mini-invazive de estetica dentara, iar intretinerea acestora este foarte importanta, realizandu-se prin periaje corecte,de minim doua ori pe zi si controale periodice la aproximativ 6 luni sau maxim un an.

Beneficii reale ale fațetelor dentare

  • permit realizarea Zambetului de Hollywood
  • se realizeaza rapid datorita tehnologiei digitale
  • au un aspect 100% natural datorita materialelor moderne de calitate superioara
  • nu necesita slefuirea dintelui: ele sunt subtiri si astfel dintele nu va mai trebui sa fie slefuit, dand un aspect natural
  • aplicarea fatetelor este nedureroasa, tinand cont ca uneori nu mai trebuie facuta anestezie pentru slefuirea dintilor
  • nu va aparea nicio sensibilitate dentara dupa tratament si nu va mai fi nevoie de fatete provizorii pe durata tratamentului
fatete scanare
fatete design
271995501_5012527815433031_973344887740722577_n
cerec 1
masina frezat 22
cerec 3
272217784_4805237059561103_917823080224890652_n
272065018_4805237099561099_1157650667284597822_n
272177090_4805237226227753_6139964686921094244_n
272060424_4805237096227766_2122468401241883176_n

Etapele tratamentului cu coroane de zirconiu

Asa cum te-am obisnuit deja, iti voi oferi toate informatiile de care ai nevoie despre coroanele dentare de zirconiu, inclusiv toate etapele prin care vei trece daca alegi sa urmezi tratamentul cu coroane de zirconiu.
1. Consultatia initiala – in cadrul acesteia, unul din specialistii Clinicii 32 te va informa in legatura cu starea generala a dintilor tai, iar daca acesta va descoperi afectiuni carioase care nu pot fi restaurate prin obturatie, iti va recomanda aplicarea unei coroane dentare. In plus, medicul iti va crea un plan de tratament, iti va explica avantajele efectuarii tratamentului dar si costurile.
2. Efectuarea investigatiilor radiologice – un alt pas important este reprezentat de efectuarea radiografiilor care ii vor arata medicului tau stadiul radacinilor dintilor tai, osul dar si procesele patologice, daca exista. Astfel medicul tau dentist va putea crea planul de tratament special pentru afectiunile tale. Unul din avantajele alegerii Clinicii 32 pentru montarea unui implant sau a unei coroane dentare este faptul ca sub acelasi acoperis poti efectua si radiografiile dentare si computer tomograf CBCT 3D. Astfel tu uiti de drumurile suplimentare si timpul pierdut.
3. Tratarea dintilor afectati – aceasta presupune tratamentul endodontic la microscop al dintelui ce urmeaza sa fie restaurat cu coroana de zirconiu si refacerea structurii lipsa de sub coroana cu ajutorul unui pivot de fibra de sticla.
4. Amprentarea dintilor – acesta etapa se realizeaza complet digital cu ajutorul scanerelor intraorale Primescan Sirona in 2-3 minute , fara a mai introduce alte materiale in gura pacientului. Scanarea se transmite digital la laboratorul digital din clinica unde se realizeaza designul CAD-CAM , se stabileste materialul potrivit si se frezeaza coroana din zirconiu.
5. Montarea coroanei de zirconiu pe dinte sau implant este ultima etapa inainte ca tu sa te bucuri de zambetul sanatos mult dorit.

fatete model 2
poza 3

Restaurari estetice (plombe / încrustații)

Unele dintre cele mai populare tratamente stomatologice sunt obturatiile dentare, cunoscute sub denumirea de plombe si incrustatii. Drumul de la o carie dentara la pierderea dintelui este unul foarte mic si pacientul va ajunge sa se confrunte cu complicatii care pot fi 100% evitate.

Obturatiile dentare sau popular plombe dentare, reprezinta reconstructii dentare directe dintr-un material compozit. Acestea sunt indicate in situatia de carii dentare superficiale sau medii, ca prim tratament. In cazul cariilor profunde, datorita adancimii lor, a subtierii peretilor dentari, si chiar si al extinderii in suprafata a cariei, sunt indicate incrustatiile dentare. Materialele compozite moderne, de tip nanohibride, pot imita foarte bine culoarea dintelui, aproape ca obturatia nu se observa.

Riscurile la care se expune pacientul prin evitarea tratamentului
O carie netratata la timp, se poate complica cu o inflamatie a nervului, conducand la o pulpita dentara sau chiar necroza pulpara, situatie ce va necesita un tratament de canal, si o protectie cuspidiana ulterioara de tipul incrustatiei sau a unei coroane. Pe termen mai lung, pacientul poate risca pierderea dintelui. 
Beneficiile obturatiilor dentare
– Reconstituie morfologia dentara in totalitate
– Trateaza caria dentara, oprind evolutia acesteia spre nervul dintelui
– Dimininueaza mirosul neplacut la nivelul cavitatii bucale, datorat cariilor dentare
– Reface estetica dentara, in cazul dintilor frontali afectati de carie
plomba
plomba 2
In situatiile cu carii profunde, extinse, pe mai multe suprafete, unde peretii dintelui ramasi sunt ingusti, si reabilitarea morfo-functionala a dintelui este greu de realizat, se recomanda incrustatia. Astfel, se previne o viitoare fractura de perete dentar.
Incrustatia dentara este o mica lucrare protetica, din compozit sau ceramica, ce se realizeaza indirect de catre laboratorul dentar.  In era Cad-Cam, incrustatiile, fie ele de compozit, ceramica, zirconiu, se realizeaza 100% digital, existand posibilitatea de a fi frezate in toate tipurile de materiale existente.
Beneficiile încrustațiilor
– Restaureaza morfologia unui dinte afectat de carie 
– Pastreaza cat mai mult tesut dentar sanatos
– Ofera rezistenta mecanica dintelui din nou, scazandu-i sansele de fractura
– Prin cimentarea ei adeziva, combate factorul de contractie al compozitului in situatia unei obturatii profunde, diminuand spre zero sansele de fractura coronara
– Ulterior daca in timp se intampla ceva cu ea, se poate slefui si transforma intr-o coroana
– Incrustatiile sunt indicate atat pe dinti vitali, cat si devitali.

Albirea dentară

Marea majoritate a pacientilor care isi doresc o estetica deosebita si care viseaza la un zambet de Hollywood, fara a avea riscuri si fara a se supune la  interventii riscante pot alege acum tratamentul stomatologic de estetica dentara cu rezultate spectaculoase: albirea dentara.

 

Pacientii care pot beneficia de albirea dentara
Albirea dentara este un tratament de estetica dentara care se recomanda ca urmare a unui consult realizat de un specialist si, de asemenea, ca urmare a investigatiilor necesare. Fiecare pas se realizeaza sub acoperisul clinicilor noastre. 
Beneficii reale ale albirii dentare:
• Tehnologie de ultima ora sigura
• Materie prima de calitate superioara
• Realizarea unei strategii de tratament bazata pe plan de tratament cu abordare multidisciplinara 
• Investigatii dentare necesare realizate in acelasi loc 
• Timp redus de tratament
• Rezultate pe termen foarte lung 

ZOOM 2 Advanced Power este cel mai avansat sistem de albire disponibil la ora actuală și este produs de Discus Dental (USA) , liderul mondial în albirile dentare de peste 17 ani. Tratamentul ZOOM este indicat și supervizat de un medic specialist și reduce la minim stresul și riscurile la care sunt supuși dinții oferind rezultate reale imediate. Albirea necesită realizarea în prealabil a unui detartraj și periaj profesional, pentru curățarea și pregătirea dinților. Procedeul presupune aplicarea pe dinți a unui gel special de albire(peroxide de hidrogen) care începe să acționeze sub lumina lămpii cu plasmă ZOOM, eliberând oxigen, care curăță smalțul dinților din interior. Durata necesară albirii este de aproximativ 60 de minute și ulterior pacientul va avea o ușoară sensibilitate la nivelul danturii timp de 24 de ore. Nivelul de sensibilitate crește în cazul dinților cu plombe neetanse sau fisuri în smalț. Beneficiați de detartraj, periaj profesional GRATUIT înainte de albire. După albire primiți GRATUIT substanțe de protecție care se aplică pe dinți pentru a reduce sensibilitatea și ai proteja de colorantii alimentari.

 Avantaje

1.Procedura facilă;

2.Acțiune rapidă cu rezultate în numai 60 minute

3.Scăderea sensibilității dinților cu 67% în comparație cu alte tratamente de albire.

 Pacienții ideali

Sănătoși , fără tartru / carii

Cei care prezintă pete galbene datorate îmbătrânirii , fumatului , cafelei și vinului vor obține rezultate foarte bune în urmă procesului de albire. Cei care prezintă pete gri de la tratamentul cu Tetraciclină sau alte medicamente vor avea rezultate mai slabe . Este recomandat ca înainte de albire , pacientul să facă un detartraj și periaj professional. Ca orice produs de albit, Zoom 2 nu va deschide la culoare materiale precum : porțelan, compozit; dar poate decolora lucrările acrilice. Sistemul nu este recomandat femeilor însărcinate / celor care alăptează, sau pacienților cu reflex de vomă sau anxietate. Cu ajutorul sistemul Zoom 2 se pot obține până la 8 nuanțe de albire ale dinților. După albirea dinților este contraindicat pentru minim 48 ore să fumați, să beți băuturi colorate (Cola,etc), cafea, vin roșu.

albire 1
albire 2

Albire dentară cu rezultat pe termen lung
Pentru ca rezultatul sa fie de lunga durata indicatiile medicului dentist trebuie respectate cu strictete, intrucat consumul de alimente puternic colorate sau care contin cantitati mari de colorant artificial poate deteriora rezultatul obtinut. Repetarea tratamentului de albire se face dupa minim un an de zile si sub atenta supraveghere a medicului dentist.

Cu ce te putem ajuta? Contactează-ne!

Suntem gata să răspundem întrebărilor tale
în chat sau programează o consultație.





    Ia legătura cu noi!

    Suntem gata să răspundem întrebărilor tale. Sună-ne, scrie un email sau lasa-ne numărul tău de telefon și te vom suna noi!


      Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și pentru a ne ajuta să ne optimizăm constant conținutul și performanța.
      Acceptă