Implantologie

Implantele dentare s-au dovedit a fi răspunsul la numeroase „probleme” estetice si funcționale ale multor pacienți. Prin inlocuirea unui dinte lipsă sau prin reconstrucția unei întregi arcade, ele redau pacienților un zâmbet natural, sporindu-le totodată confortul și încrederea de sine. Ce sunt implantele dentare? Implantele dentare sunt mici șuruburi de titan, care sunt practic folosite pentru substituția unei rădăcini dentare. Ele se plasează direct în osul maxilar sau mandibular unde se comportă ca un sistem de” ancorare ” pentru una sau mai multe coroane reprezentând soluția alternativă permanentă în cazul unor dinți lipsă.
Avantajul major al implantelor dentare este faptul că evită necesitatea șlefuirii (preparării) dinților învecinați „spațiului lipsă”, care în mod normal ar fi necesară în cazul tratamentului prin punte dentară convențională .

Ce implică tratamentul prin implant dentar?

Etapele premergatoare inserării implantului:
– pe baza examenului clinic, a radiografiilor panoramice și uneori pe baza examenului computer tomograf , medicul implantolog va decide:
– locul amplasării implantului
– lungimea și lățimea necesară implantului
– dacă calitatea osului (densitatea ) este suficientă

Procedeul chirurgical implică doua etape:

1.Introducerea implantului de titan în os ( printr-un mic proces chirurgical sub anestezie locală )
2.Descoperirea implantului și atașarea lucrării protetice definitive

Efectele imediate sunt similare celor post extracție dentară : pacientul poate simți un discomfort ușor 1-2 zile după inserare, datorită  procesului normal de vindecare de la nivelul osului și  gingiei.

Care este rata de succes a implantelor dentare?

Implantele dentare moderne au arătat o rată de succes de ~ 95 – 98% pe o perioadă de 15-20 ani. Există ocazii rare când osteointegrarea (acceptarea implantului de catre organism) nu se produce, implantul fiind respins de catre organism, ocazie în care el poate fi usor extras. În aceste cazuri se așteptată vindecarea locală , implantul plasându-se din nou într-o etapă ulterioară.

proiectare implant 1
proiectare implant 2
ghid digital implant
beneficii implant
beneficii implant
beneficii implant
beneficii implant


Implant dentar Ankylos

Unul dintre marile branduri internationale de implant dentar cu traditie de peste 35 de ani este implantul Ankylos, produs de Densply Sirona. Acesta ofera solutia sigura si estetica pentru aproape orice situatie clinica.

implantankylos
Ankylos-Implant-Molar

Beneficii reale oferite de implantul Ankylos:

 • Estetica impecabila pe termen lung; vindecare accelerata; integrare in os superioara altor impalnturi; dinti cu aspect natural ce se mentine datorita bontului personalizat realizat chiar in fabrica dupa o amprenta digitala ce  asigura o grosime optima a gingiei si sustine papilele dintre dinti;
 • Nu exista niciun fel de spatiu pentru a patrunde bacteriile, deoarece bontul se adapteaza perfect la implant printr-o conexiune conica, realizandu-se practic o “sudura la rece”
 • Permite incarcare imediata ONE DAY IMPLANT


Implant dentar Straumann Roxolid

Straumann este unul dintre liderii internationali cu o traditie exceptionala de realizare a implanturilor dentare. Cel mai nou implant din aliaj Titan-Zirconiu numit Roxolide cu tratamentul suprafetei hidrofil SLA Active asigura o perioada de integrare osoasa mai scurta, de la  6 saptamani.

straumann-Pro-arch-3
straumann-implant

Avantajele implantului dentar Straumann:

 • Vindecare rapida si fara durere; se poate insera fara taieturi; este mai rezistent mecanic decat alte implanturi din titan; permite si incarcarea imediata in zona frontala
 • Noul model straumann roxolide tapered este conic si are exact forma radacinii dintilor; este foarte subtire, 3.3mm diametru si poate fi folosit in zona molarilor si premolarilor fara sa mai fie nevoie de aditie osoasa.


Implant dentar Megagen Anyridge

Implantul Megagen Anyridge este folosit de medicii stomatologi din intreaga lume datorita structurii si designului care permite sa obtinem o stabilitate primara in aproape orice fel de os.
Cu acesta se poate realiza tehnica one day implant si incarcarea imediata cu dinti provizorii.
Care este diferenta intre un implant obisnuit si implantul Megagen Anyridge?
Poate cea mai mare diferenta dintre un implant obisnuit si implantul megagen anyridge este data de functionalitatea lui. Acesta se comporta precum dintele natural.
O alta caracteristica importanta care-l diferentiaza de un implant obisnuit este faptul ca permite medicului sa il monteze imediat dupa o extractie. Acesta este un avantaj pentru persoanele care nu pot astepta pana la doua luni de vindecare pentru a le putea fi montate implanturile.
Materialul din care este confectionat implantul Megagen Anyridge este titan de gradul 4, care este un aliaj de calitate si puritate superioara, asigura nu doar o duritate ridicata ci si o rezistenta in timp superioara unui implant obisnuit.
O alta diferenta intre un implant obisnuit si unul premium este data de bontul special de care acesta dispune. Bontul multi-unitar este ideal pentru pacientii care si-au pierdut toti dintii, deoarece permite recuperarea completa a conditiei dentare.

megagen-anyridge
megagen-anyridge2
megagenanyridge3

Avantajele implantului dentar Megagen:

Specialistii cu experienta in medicina stomatologica recomanda implantul Megagen Anyridge deoarece aduce pacientului beneficii pe care un alt tip de implant nu le poate aduce. Printre acestea se numara:

 • implantul poate fi inserat indiferent de densitatea osoasa de care dispune pacientul
 • forma implantului confera o stabilitate maxima
 • nimplantul poate fi montat imediat dupa o extractie
 • datorita tehnologiei XPEED® osul maxilar este protejat si regenerat
 • tesutul din jurul implantului este protejat de necrozare
 • o singura legatura protetica pentru toate marimile de implanturi dentare
 • estetica imbunatatita datorita bontului personalizat
 • implantul are latimea biologica ideala
 • nu exista risc de slabire in timp a surubului datorita conexiunii conice

Ce pret are implantul Megagen Anyridge?

In functie de complexitatea lucrarii, si a cazului: ai pierdut un dinte, mai multi dinti sau toti dintii, pretul implantului Megagen Anyridge difera de la clinica la alta. Pe site-ul nostru regasesti lista tarifelor percepute in cadrul clinicii, pe care o poti consulta pe www.clinica32.ro/tarife, deoarece suntem corecti si transparenti fata de pacientii si potentialii nostri pacienti.
Daca te-ai convins ca implantul Magagen este potrivit pentru tine, te asteptam in cadrul unei consultatii initiale in Clinica 32, in cadrul careia unul din specialistii nostri iti va face un plan de tratament si iti va explica atat pasii cat si pretul intregii proceduri. Desigur, tot in cadrul acestei consultatii vei primi raspunsuri la toate intrebarile tale.


Implant dentar Zimmer

Implantul Zimmer Trabecular Metal este cea mai noua descoperire in domeniul implantologiei dentare, fiind singurul implant cu structura tridimensionala (3D).
Dupa ce a folosit metalul cu structura trabeculara timp de zeci de ani in ortopedie, Zimmer aduce aceasta tehnologie revolutionara si in implantologia dentara. Implantul Zimmer Trabecular Metal este indicat mai ales la pacientii cu grad mare de risc, cum ar fi: pacientii care au suferit infarct miocardic; pacientii cu boala parodontala in forma avansata; pacientii diabetici; pacientii cu os foarte moale (de tip IV); pacientii care fumeaza excesiv.

zimmer-trabecular
implant-zimmer

Avantajele implantului dentar Zimmer Trabecular:

Specialistii cu experienta in medicina stomatologica recomanda implantul Zimmer Trabecular deoarece aduce pacientului beneficii printre care se numara:

 • Principalul beneficiu este osteointegrarea superioara datorita structurii tridimensionale din tantal, astfel in situatiile cele mai dificile se obtine o stabilitate si osteointegrare foarte buna.
 • Conexiunea conica dintre bont si implant permite o sigilare perfecta a spatiului dintre cele doua piese si risc scazut de periimplantita
 • Bontul personalizat realizat dupa o scanare digitala cu scanerul intraoral asigura un rezultat identic cu dintele natural lipsa.

Cu ce te putem ajuta? Contactează-ne!

Suntem gata să răspundem întrebărilor tale
în chat sau programează o consultație.

  Ia legătura cu noi!

  Suntem gata să răspundem întrebărilor tale. Sună-ne, scrie un email sau lasa-ne numărul tău de telefon și te vom suna noi!


   Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și pentru a ne ajuta să ne optimizăm constant conținutul și performanța.
   Acceptă