Alignere Spark

aparat ortodontic invizibil clinica unu BrasovAparatele ortodontice de tip alignere sunt dispozitive transparente și detașabile utilizate pentru corectarea poziției dinților și a problemelor de aliniere dentară. Clinica Unu a ales pentru pacienții săi aparatul invizibil Spark deoarece acestea sunt fabricate dintr-un material plastic de calitate superioară, special dedicat industriei medicale și binențeles datorită rezultatelor remarcabile obținute în urmă tratamentelor.

Alignerele se bazează în primul rând pe un plan de tratament personalizat, în urmă unor investigații specifice, numit dosar ortodontic și agreat de o echipa multidisciplinara.

Tratamentele cu Spark presupun înlocuirea periodica a alignerelor pe măsură ce dinții se mișcă treptat către poziția dorită. Fiecare set de alignere este conceput pentru a exercita o presiune ușoară asupra dinților, îndreptându-i într-o poziție corectă în perfectă siguranță.

Care sunt avantajele alignerelor Spark față de aparatele ortodontice tradiționale?

Alignerele dentare prezintă o sumă de avantaje față de aparatele ortodontice tradiționale, însă este important să facem următoarea mențiune – nu toți pacienții sunt eligibili pentru acest tip de tratament. Acest lucru va fi decis abia după ce toate investigațiile necesare vor fi făcute și va asigurăm că vom prezenta pacienților cele mai potrivite soluții de tratament.

Iată câteva dintre aceste avantajele alignerelor Spark:

 • Au un aspect estetic, sunt transparente și aproape invizibile în timpul purtării oferind un confort suplimentar pacienților.
 • Sunt fabricate dintr-un material plastic moale și neted, care minimizează iritațiile și leziunile orale care pot apărea.
 • Alignerele sunt detașabile, ceea ce înseamnă că pot fi îndepărtate temporar din gură în timpul mesei sau pentru periajul dinților. Acest aspect face igiena orală mai ușoară și permite o curățare eficientă a dinților și gingiilor.
 • Deoarece tratamentul cu alignere implică înlocuirea periodica a acestora acasă, vizitele regulate la ortodontist pot fi mai rare și mai scurte în comparație cu brackeți tradiționali, care necesită ajustări periodice. Acest lucru oferă mai multă independența pacienților vis a vis de aria locală.
ortodontie clinica unu Brasov
aligners clinica unu

Cum se întrețin și igienizează corect alignerele ortodontice?

Pentru a menține alignerele curate și igienizate, este important să urmați câteva sfaturi și practici de îngrijire. În primul rând, manipularea alignerelor se va face doar dupa ce v-ați spălat pe mâini cu săpun și apă, acest lucru va ajuta la prevenirea transferului de bacterii sau impurități. În al doilea rând, stocați alignerele în cutia dedicată. Atunci când nu purtați alignerele, asigurați-vă că le păstrați în cutia dedicată, expunere la temperaturi neprietenoase cu materialul din care sunt fabricate, vor fi protejate de contaminare și se va evită pierderea acestora.

Alignerele trebuie curățate în mod regulat pentru a îndepărta bacteriile și placa dentară. Utilizați o periuță de dinți moale și apă caldă pentru a le spăla cu grijă, având grijă să nu folosiți apă fierbinte, deoarece ar putea deforma alignerele. De asemenea, puteți folosi un săpun lichid delicat sau tabletele efervescente dedicate aparatelor ortodontice pe care le puteți achizitiona din orice farmacie. Evitați utilizarea pastelor de dinți abrazive, a peroxidului de hidrogen sau a altor produse chimice.

Chiar dacă nu depindeți de un orar lunar de programări la medicul ortodont, acest lucru nu va absolvă de respecarea indicațiilor de înlocuire a apartelor la termenele stabilite. Urmați instrucțiunile specifice și adresați-va medicului dvs. ortodont pentru orice sesizare.

În speranța că aceste detalii te-au ajutat să înțelegi cum funcționează aparatele dentare invizibile, te invităm la Clinică Unu pentru a primi suportul de care ai nevoie în desfășurarea tratamentului.

Cu ce te putem ajuta? Contactează-ne!

Suntem gata să răspundem întrebărilor tale
în chat sau programează o consultație.

  Ia legătura cu noi!

  Suntem gata să răspundem întrebărilor tale. Sună-ne, scrie un email sau lasa-ne numărul tău de telefon și te vom suna noi!


   Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și pentru a ne ajuta să ne optimizăm constant conținutul și performanța.
   Acceptă