Pedodontie – Stomatologie copii – Clinica Unu Brașov 2023

Pedodontia este o ramură a stomatologiei care se concentrează pe îngrijirea dentară a copiilor. Este specializată în diagnosticarea, prevenirea și tratamentul problemelor dentare și orale ale copiilor, de la nou-născuți până la adolescenți.

Iată câteva aspecte importante despre pedodontie:

  1. Prevenția dentară: Pedodontia se concentrează pe educarea copiilor și a părinților cu privire la igiena orală corectă, inclusiv periajul dinților, utilizarea aței dentare și dieta sănătoasă pentru dinți. De asemenea, oferă sfaturi privind prevenirea cariilor dentare și a altor afecțiuni orale prin aplicarea de fluor și sigilarea fisurilor dentare.
  2. Evaluare și diagnostic: Pedodontul evaluează și diagnostichează problemele dentare și orale ale copiilor. Acestea pot include carii dentare, malformații dentare, probleme de ocluzie (mușcătură incorectă) sau alte afecțiuni orale.
  3. Tratament dentar: Pedodontul efectuează tratamente dentare adaptate nevoilor copiilor. Acestea pot include obturații dentare (plombe), tratamentul pulpar (tratament de canal), extracții dentare și alte intervenții necesare pentru a menține sănătatea orală a copiilor.
  4. Tehnici speciale și abordări: Pedodontia utilizează tehnici speciale și abordări pentru a face experiența la dentist mai confortabilă și mai puțin înfricoșătoare pentru copii. Acestea pot include utilizarea de anestezie locală, sedare ușoară sau metode de distragerere, cum ar fi jocurile, povestirile sau televiziunea în timpul tratamentului.
  5. Colaborarea cu părinții: Pedodontul lucrează în strânsă colaborare cu părinții pentru a le oferi informații și sfaturi despre îngrijirea orală a copiilor lor. Aceasta include educarea părinților despre alimentația sănătoasă pentru dinți, controlul fluorului și modalitățile de prevenire a problemelor dentare.

Pedodontie - Stomatologie copii - Clinica Unu Brașov 2023

Ia legătura cu noi!

Suntem gata să răspundem întrebărilor tale. Sună-ne, scrie un email sau lasa-ne numărul tău de telefon și te vom suna noi!


    Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și pentru a ne ajuta să ne optimizăm constant conținutul și performanța.
    Acceptă