Pedodontie

Este o ramură a stomatologiei care se adresează copiilor și adolescenților. Primul consult stomatologic pediatric ar trebui să aiba loc imediat după momentul erupției primilor dinți, urmat apoi de controale periodice la 3 luni.

Cele mai frecvente probleme dentare care pot fi intâlnite la copii

1.Caria simplă, poate fi dureroasă sau poate fi trecută cu vederea, fiind asimptomatică

2 Abcesele dentare- Atunci când caria nu este tratată la timp apare o complicație foarte frecventă și anume inflamația nervului din interiorul dintelui care de foarte multe ori este insoțita de durere.Următorul stadiu este abcesul dentar care se manifestă printr-o inflamație a gingiei din jurul dintelui și care poate fi deasemenea însoțită de durere.

3 Erupția dinților permanenti înaintea pierderii celor temporari(frecvent întâlnită la nivelul incisivilor inferiori).Această manifestare alarmează de cele mai multe ori parinții copilului care vin in cabinetul dentar cerând soluții imediate.Precizăm că erupția linguală a incisivilor inferiori nu reprezintă neapărat o urgență , se recomandă extracția dintelui de lapte doar in jurul vârstei de 7 ani, până atunci ea poate fi temporizată.

4 Erupția dințiilor în poziții defectuase(de ex. Inghesuirea dentară,lipsa spațiului etc situații în care este necesar un consult de specialitate)

5 Colorațiile dentare-cel mai des întâlnite fiind colorațiile negre(black stains),date de niște bacterii cromogene anaerobe,patologia lor fiind benignă,singurul disconfort fiind de ordin estetic

6 Traumatismele dentare-cele mai des întâlnite fiind cele la nivelul dinților frontali anteriori

PROFILAXIA DINȚILOR PERMANENȚI TINERI

1 Sigilarea sanțurilor și fosetelor-este o metodă profilactică neinvazivă ce protejează smalțul dinților permanenți tineri cât și a celor temporari împotriva apariției cariei.

ATENTIE!!!! NU OFERĂ PROTECȚIE ÎMPOTRIVA CARIEI INTERDENTARE!!!!

2 Fluorizarea presupune aplicarea de lacuri și de geluri care conțin flour, cea mai împortantă substanță implicată în remineralizarea și creșterea rezistenței smalțului dentar.

clinicaunu-640x480
Ortodontie, aparat dentar invizibil, chirurgie orala, pedodontie - stomatologie copii/ pediatrica, reabilitare orala, implantologie fara taieturi, implat dentar garantie, fatete dentare minim invazive, coroane dentare E-max, tratamente endodontice la microscop, Clinica Unu Brașov 2023
Ortodontie, aparat dentar invizibil, chirurgie orala, pedodontie - stomatologie copii/ pediatrica, reabilitare orala, implantologie fara taieturi, implat dentar garantie, fatete dentare minim invazive, coroane dentare E-max, tratamente endodontice la microscop, Clinica Unu Brașov 2023

Cu ce te putem ajuta? Contactează-ne!

Suntem gata să răspundem întrebărilor tale
în chat sau programează o consultație.

    Ia legătura cu noi!

    Suntem gata să răspundem întrebărilor tale. Sună-ne, scrie un email sau lasa-ne numărul tău de telefon și te vom suna noi!


      Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și pentru a ne ajuta să ne optimizăm constant conținutul și performanța.
      Acceptă